Защо трябва да имам уеб сайт?


Категория на документа: ИнформатикаШУМЕНСКИ УНИВЕРСИТЕТ
"ЕПИСКОП КОНСТАНТИН ПРЕСЛАВСКИ"

КУРСОВА РАБОТА

ДИСЦИПЛИНА: СИСТЕМИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО

ТЕМА: ЗАЩО ТРЯБВА ДА ИМАМ УЕБ САЙТ?

ИЗГОТВИЛ: ПРОВЕРИЛ:
Ивелина Рофетова Доц. Д-р К. Цветков

Интернет сайтът може да бъде полезен, но същевременно и да навреди на фирмата, която го има. В повечето случаи сайта е много полезен и изброявайки неговите предимства ще даде реална представа защо ни е нужен уеб сайт.

Повишава се доверието на клиентите в фирмата.

Един професионално изграден уеб сайт има огромно въздействие върху клиентите си. Интернет е върхова технология и фирмите разполагащи с интернет сайтове се ползват с голямо доверие и висок кредит сред клиентите си.

Поддържа непрекъсната връзка с клиентите си.

Клиенти ползващи продукт или услуга на фирмата могат да посещават уеб сайта на фирмата винаги, когато имат какъвто и да е въпрос или проблем с продукта. Така фирмата може да отговори на въпросите и да реши техния проблем, както и да ги информира за нови продукти и услуги, който е включила.

Може да получава обратна връзка от клиентите си.

Недоволния клиент рядко се свързва с фирмата или доставчика от, която е недоволен за да сигнализира за проблема си. Той просто престава да бъде клиент там. Ако обаче на сайта има предоставен начин да представят своето мнение това е уникален шанс да бъдат запазени за дълго време. Така може да се подобри качеството и проблемите да не се повтарят вече.

Сайта работи 24 часа в денонощието.

Няма никакъв друг начин да се представя последната, достоверна и точна информация за фирмата и продуктите и 24 часа в денонощието, 365 дни в годината. Дори и когато служителите спят, почиват или празнуват сайта работи за тях. За сайта няма почивен ден!

Намалява разходите в офиса.

Знаем как сътрудниците прекарват часове на телефона в разясняване на оферти, спецификации, условия и цени. Уеб сайта ще прави това вместо тях 24 часа в денонощието, при това в края на месеца той няма да чака заплата.

Генерират се допълнителни поръчки.

Ако продуктите или услугите са достатъчно добре описани и илюстрирани в един сайт превличат повече посетители да направят поръчка.

Получава се конкурентно предимство.

Клиентите вече масово избират именно доставчиците, които предоставят поддръжка на продукта си 24 часа в денонощието, тоест тези, които имат богат на информация сайт в Интернет.
Сайта дава съществено конкурентно предимство и пренебрегването на този фактор сериозно вреди на бизнеса.

Има глобално покритие.

С помощта на Интернет сайта е възможно бизнеса да има голямо покритие на световния пазар дори и на места, за които не сме и подозирали.

Сайта ползва насочен (таргетиран) маркетинг.

Търсене по ключови думи в Мрежата става все по-масов метод за издирване на подходящ продукт или доставчик. Ако има професионално изграден сайт, до него ще достигнат именно тези хора, които се интересуват точно от тази стока или услуга. Никой друг метод няма тясната насоченост на Интернет сайта.Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Защо трябва да имам уеб сайт? 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.