Управленски информационни системи


Категория на документа: Информатика


Русенски университет "Ангел Кънчев"
Факултет "Бизнес и мениджмънт"
Специалност: "Стопанско управление"
Курсов проект по: Управленски информационни системи (УИС) Тема: Управленска информационна система на "ЛАСЕК" ЕООД

Изготвил: Проверил:
Симеон Костов д-р Александър Петков
Ф№095518
Въведение:
В настоящият курсов проект е разгледана нуждата от управленска информационна система в "ЛАСЕК" ЕООД. Описано е сегашното ниво на съхранение и обработка на управленските данни, както и недостатъците му произтичащи от допотопните методи. Дадени са предложения съобразени с нуждите на фирмата, съвременните технологии и идеята за една максимално висока ефективност.
Всички проблеми са открити на база личен опит, а решенията им са съобразени с въведените от доста фирми последно време нови управленски информационни системи.

"ЛАСЕК" ЕООД е фирма развиваща сервизна и търговска дейност :
1. Сервиз на електронна техника от различен характер:

- Телевизори ( кинескопни или по-новите- плазмени, LCD-TFT,проектори,ТВ тунери)

- Аудио и видео техника

- Компютърна и офис техника

- Лаптопи и цифрови фотоапарати

- Автомобилна електроника, озвучававане, диагностика, автоаларми и др.

- GPS навигационни системи.

- Сателитни системи
2. Проектиране и изграждане на:

- Видеонаблюдение

- Сателитно-кабелни домашни и хотелски системи

- Озвучителни системи за автомобили и заведения
3. При нас можете да си закупите маркова техника втора употреба с гаранция или нова с доказани качествени показатели на разумна цена.
Изгражда видео наблюдение, хотелски кабелни телевизии. Оторизиран сервиз на "Sonashi", "NJ", UPS на марките "PACO" и "VIKIS".
Сервиз "ЛАСЕК" работи всеки ден без неделя от 9:00 до 18:00 ч.

Адрес:
ЛАСЕК-ЕООД
Русе, ул."Момчил войвода"-5
(зад хотел Рига)
0899 158 876
http://lasek-bg.com/

Старият вариант приемна бележка за негаранционни електроуреди, наложил се като по-добър дори след въвеждането на новия образец по-долу. Предимствата са, че е по-лесен за попълване, има всички нужни полета, не е прекалено голям, при липса на място може да се пише отзад и след приключване може да се добави към архива, който да не заема много място и да е лесен за прелистване.

Фирмата се състои от управител, който същевременно е и едноличен собственик, секретар, който изпълнява функциите и на продавач-консултант и техници.
Поради малкият брой служители (5) структурата на фирмата е доста гъвкава. За сметка на това поради естеството на работа е нужна постоянна информационна връзка между клиентите и фирмата - за уточняване на подробностите по извършваните услуги и дейности.
Същевременно информационният поток вътре във фирмата се осъществява чрез вътрешни телефони - има изградена система с автоматична телефонна централа, което е една отлична и незаменима придобивка, но за преди 10 години.Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Управленски информационни системи 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.