Управление на страниците


Категория на документа: Информатика


Page Rendering

Page Rendering е процесът на генериране на страницата от базата данни. Използвайте Page Rendering секцията, за да модифицирате контроли, които да повлияят на предоставянето на дадена страница, включително атрибути страница, региони, бутони, елементи и процеси на страници.

Page Processing

Page Processing е процесът на подаване на една страница. A страница обикновено се подава, когато потребителят кликне върху бутон. Използвайте секцията Page Processing на Page Definition, за да посочите логиката на приложението, като например изчисления, валидиране, процеси, и клони. По принцип, когато показвате Page Definition в Tree View, Application Express стартира тази логика в реда, в който се е появила.

Shared Components

Разделът Shared Components на Page Definition съдържа общи елементи, който могат да се показват или прилагат на всяка страница в рамките на едно приложение.

Забележка

Shared Components се показвант в Page Definition, само след като ги добавите.

Общи елементи на Page Definition

Page Definition е основният градивен елемент на страницата. Можете да използвате Page Definition, за да преглеждате, създавате и редактирате контролите и логиката на приложението, които определят дадена страница.

Промяна атрибутите на страницата

Атрибутите на страницата контролират специфични характеристики на дадена страница, като например името на страницата, показва атрибути като заглавието на страницата и свързани шаблона, заглавният текст, и избраният разрешителен режим. Вие достъпвате атрибутите на страницата от Page Definition.

Разбиране на Page Computation

Използвайте Page Computations, за да се придаде стойност на една определена позиция, когато страницата е представена или показана. Можете също така да използвате изчисления на ниво приложение, за да зададете стойности на елементи. Повечето изчисления на ниво страница се намират в елементите на страницата . За разлика от повечето изчисления на ниво приложение се намират в елементи на приложението.

Page Processes

Page process изпълняват действия в определен момент по време на предоставянето или представяне на страницата. Например, можете да създадете процес на страница, за да изпълни логика или
да осъществите повикване до Application Express. Процесът на страница е единица на логиката, който се стартира когато възникне конкретно събитие, като например натоварване или подаване на страница.

От функционална гледна точка, няма разлика между процеси на ниво страница и процеси на ниво приложение. Разликата между тези два вида процеси е дефинирането на процеса, че е на ниво страница или на ниво приложение.

Дисплей атрибути

Page Template - Избира се шаблон за страница, за да контролирате външния вид на тази страница. Осъществяване на избор тук надделява шаблона на страница по подразбиране дефинирано в рамките на текущата тема.

Standard Tab Set - Изберете стандартен таб настроен да се използва за тази страница. Стандартните табове свързват с определена страница и номер на страница. Можете да използвате стандартните табове за свързване на потребителите към определена страница.

Title - Въведете заглавие да се показва в заглавната лента на прозореца на браузъра.

Cursor Focus- Задава фокуса на курсора. Наличните опции включват:

- Избера First item on page за да има фокус на курсора поставен в първото поле на страницата.

- Избера се Do not focus cursor ако не искате да включите JavaScript. Изберете тази опция, за да се избегнат конфликти между генерирани JavaScript и потребителски JavaScript.

Media Type - Медиа типа се състои от най-малко две части: тип, подтип, и един или повече избираеми параметри.
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Управление на страниците 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.