Управление на страниците


Категория на документа: Информатика


Лесно преподреждане на компоненти. Пренаредете елементите на страницата, доклади за колони , процеси, валидиране , разклонения или изчисления чрез провлачване и пускане на друг дисплей, точка на преработка, или регион.

Съвети . Всяко разклонени разполага с подсказка , която показва основна информация за компонента , включително типа на елемент , състоянието , разрешение , и така нататък.

Преглед на имената на компонент или етикети. Изберете, да видите компонентите на една страница използвайки името на компонент или етикета, който се показва, когато стартирате страницата. (Например позиция, наречена P7_CUST_FIRST_NAME , но с етикета First Name) .

Определяне на условия , разрешения , както и опции за изграждане. Ако компонент има състояние, разрешение , или опция за изграждане, тогава разклонението на етикета се показва в курсив.

Директен достъп до помощника по подразбиране. Всяко контекстното меню включва действия , които водят към помощника по подразбиране. Например, избирайки Create Validation за един елемнт показва Create Validation помощникът.

Component View

Component View групира елементите на потребителския интерфейс и логиката на приложението по вид на компонента.

За да редактирате името на компонента кликнете върху иконата.

Редактиране на страница в Tree View

Tree View

Tree View показва региони, елементи на страница и логиката на приложението като разклонения в едно дърво. Всяко дърво групи компоненти на базата на последователността на събитието или как Oracle Application Express ги обработва, когато рендира страница. Тази организация ви дава възможност да разберем по-добре, когато един компонент е бил преработен.

Всички групи компоненти на дървото базирани на последователността на събитието, или как Application Builder ги обработва, когато рендира или преработва страницата. Преместване на курсора на мишката върху компонент показва подсказка. Подсказките показват основна информация за компонента, включително тип на елемент, състоянието, разрешението, и така нататък.

Достъп до Контекстното Меню

За да редактирате или да добавите елемент, щракнете с десния бутон, за да се покаже контекстното меню. Контекстното меню се променя въз основа на типа на компонент. Следващият пример включва опции за Редактиране, Отваряне на всички и Затваряне на всички. Въпреки това могат да се показват други опции
в зависимост от типа на компонент (например, Копиране, Редактиране на всички, и Изтриване).

Достъп до Атрибутите на Страниците

За да редактирате разклонение, вие трябва:

Да кликнете с десния бутон върху разклонението и да изберете Edit All или Edit;

Да кликнете два пъти върху разклонението или

Да изберете разклонение и да натиснете ENTER.

Създаване на нови компоненти

Вие можете да създадете контроли или компоненти като кликнете с десния бутон и изберете Create.

Преподреждане Компонентите на Страница

Можете бързо да промените реда, в който елементите на страниците, регионите, колоните на отчета, изчисленията, процесите, заверките, клоновете и динамични действия, чрез плъзгане и пускане на друг дисплей, точка на преработка, или регион.

Превключване между Имена или Етикети

Избирете да видите компонентите върху една страница, използвайки името на компонент или етикета, който се показва, когато страницата стартира. (например, името на елемента P7_CUST_FIRST_NAME, но с етикета First Име).
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Управление на страниците 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.