Мастиленоструйни принтери


Категория на документа: ИнформатикаПредимства:

* Ниска цена
* Малък обем
* Тегло

Недостатъци:

* Запушване на печатащата дюза от мастилото, когато принтерът не се изполва през по - дълъг период от време. Мастилото в дюзата засъхва и се втвърдява , след което почистването му обикновено е трудно.
* Когато се изчерпа мастилото в някоя мастилница, се налага поставянето на нова, а цените на новите заредени с мастило консумативи обикновено са доста високи.
* При цветният печат ако и трите цвята(жълто,червено,синьо) са в една обща касета и някой от цветовете свърши преди другите два, се налага замяна на цялата мастилница.

Поддръжка на мастиленоструйни принтери

Нито един принтер не може да запази задълго качеството на печат, ако не се поддържа.Техническата поддръжка на мастиленоструйните принтери трябва да се провежда веднъж на 4 месеца (или когато качеството на печат се влоши). Процедурата е основно почистване на принтера отвътре и отвън,почистване на печатащата глава, смяна на мастило, листи (ако са замърсени или мокри) и други.

Заключение

Мастиленоструйните принтери са едни от най - добрите и евтини принтери за дома и малкия офис, които печатат малък обем от страници.
??

??

??

??

1

Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Мастиленоструйни принтери 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.