Курсова работа върху Аccess


Категория на документа: Информатика


 1.Предмет на дейност и етични правила на фирмата.

"Citroen Аутомотор" е представител на марката СИТРОЕН за Варненски регион. Фирмата е на автомобилния пазар от 1991 год. Новият "Сервизен център" е разположен в непосредствена близост до централната част на гр. Варна, на оживена пътна артерия. Предзнаначен е за продажба на резервни части към автомобили СИТРОЕН, и сервизното им обслужване. Разположен е на площ 4 000 кв. м. от които застроена площ 1 342 кв. м. и разгъната площ 1 641 кв. м. Разполага с експрес сервиз, основен сервиз, пункт за годишни технически прегледи, каросериино и бояджиино отделения, щанд и склад за резервни части.

Автосервиз Citroen има изградени традиции в поддръжката и ремонта на леки и лекотоварни автомобили, както и на автомобили с висока проходимост.

Резервни части - Фирмата поддържа богата гама авточасти и консумативи в наличност, но работи и по поръчка на Клиента. Осигурена е и експресна доставка на части - при необходимост.
Сервизa продава нови и употребявани авточасти. При закупуване и монтаж в сервиза на фирмата и се дава гаранция дори и за частите 2-ра употреба.
Квалификация на персонала - Екипът от висококвалифицирани специалисти на автосервиза извършва пълна гама от авторемонтни услуги съгласно технологиите и техническите изисквания. При извършване на бояджийски услуги използваме продукти и технологии на световноизвестни марки.
Обучение на персонала- През 2009 г. в организацията беше разработена и внедрена Интегрирана система за управление (ИСУ) на качеството, околната среда, здравето и безопасността при работа съгласно изискванията на трите международни стандарта ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 и OHSAS 18001:2007. Неразделна част от тази система е процедурата за квалификация и обучение на персонала. В организацията се провежда обучение на новоназначени служители, за поддържане и повишаване компетентността и квалификацията на служителите и обучение при въвеждане на нови модели. Ръководството планира провеждането на обучения на персонала за постигане на ефективна и качествена работа.
Основните принципи на нашата работа са:
- коректни взаимоотношения с нашите клиенти .
- оптимална организация и висока ефективност при обработката и изпълнението на поръчките .
- предоставяне на актуална и изчерпателна информация на нашите
клиенти.

2.Релационен модел на базата от данни в средата на Ms Access.
Релационният модел на базата от данни има за цел да представи в схематичен вид съвкупността от таблиците и необходимите връзки между тях. Релационният модел съдържа следните таблици:

* Резервни части в началото на месеца: ID, Код на стока, Име на стока, Вид на стока, Количество, Цена; (Показва наличността на резервните части в началото на месец Юни).

Design View

* Услуги на фирмата: ID, Код на услуга, Име на услуга; ( Тази таблица съдържа информация с услугите който сервиз "Citroen Аутомотор" извършва.

Design View

* Извършени услуги през месеца: ID, Име на услуга, Количество; ( Таблицата показва количеството на извършените услуги през месеца).

Design View

3. Форми в Access
Формите са основния интерфейс между потребителите и приложението на Microsoft Access. Използват се за:
* Изобразяване и редактиране на данни;
* Контролиране на действието на приложението;
* Въвеждане на нови данни;
* Извеждане на съобщения;
От гледна точка на всекидневната употреба формите са най-важните обекти, които са създадени в едно приложение на Access. Във формите има и добавени бутони, за Изход от формата, и изход на Базата от данни.
Форма: Извършени услуги през месеца

Design View

Форма: Резервни части в началото на месеца.

Design View

4. Заявки в Access Системата Access поддържа инструменти за организиране на интерфейс за оперативна работа с Базата данни. По конкретно предоставят се възможности за извличане на информация по гъвкави схеми от една или няколко таблици. За целта се използват т.нар Заявки.

Заявка: Количества стоки налични в края на месеца

Формула за изчисляване на количеството стока в складаСподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Курсова работа върху Аccess 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.