Интерфейс USB


Категория на документа: Информатика


> Освен Vbus, D-, D+ и GND пиновете, които са необходими при USB 2.0, стандартният куплунг от тип А за USB 3.0 включва още 5 пина, които са разделени в 2 диференциални усукани двойки и един за земя(GND_DRAIN). Двете добавени двойки са за SuperSpeed трансфер на данни.
> Контактната площ на петте SuperSpeed пин-а е разположена до предната част на куплунга като остриета, докато четирите USB 2.0 пина са разположени в задната част на куплунга като наподобяват пружинки. С други думи USB 3.0 стандартен конектор от тип А има две контактни площи.
> Може да има увеличение в дълбочината на гнездото при стандартното USB 3.0, което се намира на дънната платка, заради двете контактни площи, в сравнение с едната при USB 2.0.
> Когато дизайнерите доуточняват вида на детайлите трябва да вземат в предвид това, че интерфейсът, който служи за връзка между SuperSpeed и USB 2.0, трябва да избегне възможността от късо съединение между пиновете на двата стандарта - когато се поставя стандартен USB 2.0 жак в стандартен USB 3.0 куплунг или обратното.

USB v 3.0 конектори

Интерфейс за връзка

Номер на пин
Име на сигнала
Описание
1
Vbus
Захранване
2
D-
USB 2.0 усукана двойка
3
D+

4
GND
Земя
5
MicA_SSTX-
SuperSpeed двойка за предаване на данни
6
MicA_SSTX+

7
GND_Drain
Земя за SuperSpeed
8
MicA_SSRX-
SuperSpeed двойка за приемане на данни
9
MicA_SSRX+USB 3.0 кабел

USB 3.0 Системно описание:
USB 3.0 е физическа SuperSpeed шина комбинирана паралелно със USB 2.0
и има подобна архитектура като тази на версия 2.0, която включва следното:
> USB 3.0 свързване - начин, по който USB 3.0 устройства и USB 2.0 устройства се свързват и комуникират със USB 3.0 хост
> USB 3.0 устройства
> USB 3.0 хост

Използвана литература:Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Интерфейс USB 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.