Електронна търговия. Сравнителен анализ на възможностите за електронна търговия на български и чужд сайт


Категория на документа: Информатика
Курсова работа
По електронна търговия
Тема:
Сравнителен анализ на възможностите за електронна търговия на български и чужд сайт

2014г. УНИБИТ
Увод

Електронната търговия все-повече навлиза в животите ни всеки ден. Електронната търговия е широко разпространено понятие и характерно за нея е,че се осъществява чрез интернет и всички свързани с него технологии.При нея не е необходимо да има предварителна уговорка между купувача и продавача.Електронната търговия включва разглеждането на стоки, избирането на стоки,тяхната покупка , сравняване на стоки на различни производители , техните цени , електронен контакт между купувач и продавач.

Основния акт,който определя правната рамка на електронната търговия е ЕС е Директива 2000/31/ЕС от 08.06.2000,наричан Директива за електронната търговия

Сравнителен анализ на български и американски он-лайн магазини за електронна техника

Ще разгледам и сравня два електронн магазина,който се занимават с продажби в една и съща сфера.Българския магазин,който съм избрала е ELECTRON,а американския е AMAZON. Ще анализирам как двата магазина представят себе си и свойте стоки .

1. Еlectron.bg
Това е он-лайн магазин за електронна търговия ,създаден през 2004 и е един от първите Български сайтове, специализиран в областта на потребителската техника. Зад него стои повече от 10 годишен опит и традиция на ф-ма "ДД-М" ЕООД.

Български онлайн магазин, предлагащ: подбрана гама висококачествена електроника за дома и офиса - преносими компютри, телевизори, монитори, цифрови фотоапарати, видео камери, таблети, мултимедийни прожектоти, цифрови фоторамки и др., както и аксесоари за тях; средства за съхранения на информация - външни дискове и сторидж продукти, флаш памет и др.;
-печатащи устройства, оригинални и висококачествени консумативи за тях; - отбрани марки хоби продукти играчки.Магазинът предлага високо ниво на сигурност за своите клиенти и посетители и техните лични данни. Electron.bg осигурява криптирана връзка за посетителите на сайта и клиентите на магазина, посредством сървърен SSL сертификат с идентификация издаден от Thawte.

В началната страница са изнесени най-основните функции на сайта. В центъра са изложени настоящите промоции, от дясно можем да видим цялото разнообразие от електронна техника , а от ляво аксесоарите към тях. На централно място е поставена и формата за търсене, която определено би ни била от полза, ако търсим конкретна марка, а не искаме да се ровим из категориите. Разбира се, от съществено значение е и информацията, как се поръчва от electron.bg и при какви условия биха извършили доставката, ако се спрем на определен артикул. И това е поместено на първа страница, за удобство на клиентите.

Electron предлага:
> 100% информираност: всеки месец получавате актуална информация за нови продукти, промоции и изгодни предложения. Получавате първокласна консултация и полезна информация при Вашия избор.
> Конкорентни цени
> Безплатна доставка
> Гаранция
> Изплащане на лизинк

Асортимента, който се предлага в електронния магазин е изключително голям, както на различните видове стоки, така и на разлините модели от даденият вид.

Тук ще покажа как е предложен един артикул пред потребителите във виртуалният магазин.

Таблет със 7" IPS LCD дисплей. Резолюция: 1024x600. Операционна система: Android 4.1 (Jelly Bean). Процесоор: Двуядрен 1.2 GHz.RAM памет: 1GB. Флаш памет: 8 GB eMMC.Камера: 2МР + 0,3МР. Bluetooth version: 2.1+EDR. Wireless LAN: 802.11 b/g/n. HDMI: Mini. High speed micro USB. Micro SD card slot (Support up to 32GB). Вграден GPS.
Характеристики:
Operating System:
* Android 4.1 (Jelly Bean)
Picture/Display
* Diagonal screen size: 7 inch/17.8 cm
* Resolution: 1024(w) x 600 (h) x 3(RGB)
* Display screen type: IPS LCD display
* Display colors: 16 millions
* Aspect ratio: 16:9
* Multi-touch capacitive panel: 5 points
* Backlight
Video Playback
* H.263: 3GPP containerСподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Електронна търговия. Сравнителен анализ на възможностите за електронна търговия на български и чужд сайт 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.