Бази данни - анализ


Категория на документа: ИнформатикаКакво причинява преминаването към NoSQL?
Три взаимосвързани мегатенденции - Big данни, големи потребители, както и Cloud Computing - са шофиране приемането на NoSQL технология.

Big Data Данните са все по-лесен за улавяне и достъп през трети страни, като например Facebook, D & B, и други. Лична информация за потребителя, данни за географско местоположение, социални графики, генерирано от потребители съдържание, данни машина за дърводобив, и сензорни данни, генерирани са само няколко примера за все по-разширяване на масива от данни, които са заловени.

По-гъвкав модел на данните NoSQL
Модели на данни и релационни NoSQL са много различни. The релационния модел , който използва данните и го разделя на множество взаимосвързани таблици. Всяка таблица съдържа редове и колони, където един ред може да съдържа много информация за даден човек и всяка колона може да съдържа стойността на специфична характеристика , свързана с този човек , подобно на неговата възраст. Таблици препращат помежду си чрез външни ключове , които се съхраняват в колони , както и .
The релационния модел намалява размера на пространството за съхранение е необходимо, тъй като всяка част от данните, се съхранява само на едно място - ключово изискване по време на релационни бази данни , когато са били създадени и диск за съхранение е много . Въпреки това , пространството ефективност идва за сметка на увеличаване на сложността при търсенето на информация. Желаният информацията трябва да бъде събрана от много маси (често стотици в днешните корпоративни приложения ) и комбиниран , преди да може да бъде предоставена на заявлението. По същия начин, когато пишете данни , отписването трябва да бъде координирано и се осъществява на много маси .

Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Бази данни - анализ 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.